Medicament și supozitoare pentru prostatită

Un bărbat care suferă de prostatită

Glanda prostatică este un organ extrem de important al corpului uman, care, dacă este inflamat, va provoca stagnarea secrețiilor, perturbarea funcționării normale a funcției excretoare și multe alte senzații dureroase. O boală precum prostatita este cea mai frecventă boală urologică din timpul nostru, care este tratată folosind în principal medicamente și supozitoare pentru prostatita. Medicii folosesc o mare varietate de metode de tratament, cum ar fi kinetoterapie folosind medicamente imunomodulatoare și diverși agenți antibacterieni.

Leac pentru prostatită

În stadiile inițiale ale dezvoltării prostatitei, această boală poate fi vindecată prin recurgerea la terapia medicamentoasă, dar în cazul absenței pe termen lung a tratamentului, intervenția chirurgicală va deveni inevitabilă. Apoi, fie transuretral poate ajuta,sau intervenție chirurgicală deschisă. Dacă doriți să evitați acest lucru, atunci fie utilizați medicamente și supozitoare pentru prostatită, fie căutați ajutor de la medicina tradițională. Apropo, tocmai acest lucru poate ajuta la prevenirea dezvoltării bolii într-o formă avansată.

În tratament, sunt utilizate cel mai adesea diverse plante cunoscute. Utilă, și pur și simplu de neînlocuit, în prevenirea și tratamentul prostatitei va fi utilizarea sucurilor proaspete de castraveți, sfeclă și morcovi în proporții egale, ulei de ciulin, ceapă verde, țelină și pătrunjel. Consumul a 30-40 de semințe de dovleac pe zi, un pahar de suc de dovleac înainte de mese și adăugarea de câteva măsline în dieta ta va avea, de asemenea, un efect bun asupra organismului.

În tratarea diferitelor boli care afectează organele sistemului genito-urinar, prepararea ceaiului dintr-o plantă precum erica a fost folosită din cele mai vechi timpuri, care se bea în înghițituri mici pe tot parcursul zilei. De asemenea, foarte eficientă este o tinctură care include rădăcini de ginseng, leuștean și orhidee, frunze de frasin comun și semințe de anason. Acest medicament se diluează în apă și se ia de 5-10 picături de 3-5 ori pe zi.

De asemenea, mulți sfătuiesc să folosiți un remediu popular, cum ar fi râul de castor, care nu este doar un tratament bun pentru prostatita, dar are și un efect extrem de pozitiv asupra funcției sexuale masculine. În plus, tinctura din jet de castor este complet sigură, deoarece are doar un efect pozitiv.

Dacă decideți să consultați un urolog, atunci cel mai probabil vi se va oferi fizioterapie folosind medicamente antibacteriene. În plus, medicul poate prescrie în plus un masaj al glandei prostatei, care nu numai că favorizează scurgerea secrețiilor inflamatorii, ci și ameliorează durerea. Tot felul de enzime, imunomodulatoare, citotransmițători și diverse preparate din plante au, de asemenea, un efect pozitiv asupra corpului uman. Agenții antibacterieni sunt cel mai adesea prescriși acelor pacienți care au fost diagnosticați cu orice boală infecțioasă. Dar, în orice caz specific, atât tactica de tratare a prostatitei, cât și alegerea medicamentelor rămân exclusiv la urolog-androlog.

Supozitoare pentru prostatită

În tratament, se folosesc cel mai adesea diverse medicamente și supozitoare pentru prostatita. Dar este de remarcat faptul că eficiența utilizării supozitoarelor rectale (supozitoare) pentru tratamentul prostatitei, din păcate, este mult mai mică decât dacă ar fi utilizate pentru a trata bolile rectului. Și totul datorită faptului că între supozitorul introdus și prostată există astfel de bariere precum capsula prostatei în sine și peretele intestinal cu permeabilitate scăzută. Dar există și o latură pozitivă a acestui tratament, și anume o concentrație mai mare de medicamente terapeutice care nu trebuie să treacă prin ficat (care distruge aproape toate medicamentele care trec prin acesta).

La tratarea prostatitei se folosesc supozitoare cu antispastice (elimină spasmele mușchilor netezi ai vaselor de sânge și organelor interne), cu antibiotice, cu o substanță care are efect regenerant și antiinflamator, cu propolis (datorită compoziției sale chimice complexe are o gamă foarte largă de efecte).

Propolisul, pe bază de extract de nămol medicinal, este folosit și în lumânări. Astfel de supozitoare au nu numai efecte antiinflamatoare, ci și imunomodulatoare și sunt folosite cu mare succes ca tratament preventiv.

Mai recent, a apărut un tip de supozitoare care utilizează produse apicole. Pe lângă propolis, preparatul conține produse apicole precum ceară de albine, polen, miere de albine de munte și lăptișor de matcă. Un medicament bazat pe acest tip de supozitor are nu numai proprietăți antitumorale, analgezice și regenerative, ci și proprietăți antiinflamatorii, antifungice, imunostimulatoare și antibacteriene.

Supozitoarele rectale, care sunt preparate pe baza glandelor prostatice ale bovinelor, merită o atenție deosebită. Acest medicament ajută la reducerea stagnării secrețiilor, umflarea, inflamația glandei prostatei, normalizează funcția sa secretorie și, de asemenea, previne dezvoltarea trombozei venelor mici în glanda prostatică. După utilizarea produsului, există o îmbunătățire destul de rapidă a funcției sexuale, reducerea durerii, restabilirea frecvenței normale a urinării și o scădere a procesului inflamator.

De asemenea, mulți medici în practica lor de tratare a prostatitei folosesc, în plus față de medicamente, supozitoare magnetice. Ferita de bariu servește ca umplutură magnetică în ele. Farmaciile vând supozitoare magnetice care sunt aprobate pentru utilizare și care conțin o substanță angioprotectoare care îmbunătățește alimentarea cu sânge a organelor bolnave și întărește vasele de sânge.

Medicii cunosc și folosesc multe supozitoare diferite în tratamentul prostatitei, dar în fiecare caz specific numai ei pot prescrie medicamentele necesare. Ignorarea ajutorului lor va obține doar rezultatul exact opus.